У квітні пенсіонери отримають одноразову доплату 1000 грн через карантин – Лазебна

Новини
Фото: Андрей Товстыженко, ZN.UA

В квітні пенсіонери та одержувачі соціальної допомоги отримають одноразові доплати у тисячу гривень у зв’язку з введенням карантину через коронавірус. Крім того, з травня трудові пенсії проіндексують на 11 відсотків. Пенсіонери віком 80 років і більше отримають щомісячну надбавку до пенсії 500 грн.

Про це 23 березня заявила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна на брифінгу в Києві, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«З квітня буде здійснено одноразову виплату по 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень. Таких пенсіонерів у нас більше 10 мільйонів. Таку ж саму виплату отримають більше 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги, які отримають цю допомогу замість пенсії. Це люди, які мають інвалідність з дитинства, це діти з інвалідністю і отримувачі соціальних пенсій», – сказала Лазебна.

Також вона додала, що з травня відбудеться індексація трудових пенсій на 11 відсотків.

«З травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11 відсотків. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 мільйонів пенсіонерів. Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії півтора мільйонам пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії у розмірі 500 гривень», – зазначила міністерка.

При цьому вона вказала, що «і тисячу гривень, і індексацію пенсій Пенсійний фонд проводить автоматично, тому нікуди і нікому не потрібно звертатися».

Нагадаємо:

  • 5 березня новий прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року пенсії проїндексують. 6 березня новий міністр соцполітики Лазебная сказала, що пенсії українцям в 2020 році повинні підвищитися на 11%.
  • 18 березня віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що карантин ніяк не позначиться на нарахуванні пенсій і соціальних виплат переселенцям: людям не треба робити ніяких додаткових дій, пенсії і соціальні допомоги будуть нараховуватися автоматично і в повному обсязі: ці кошти можна буде вільно отримати по закінченні карантину, або ж користуватися банківською карткою – безготівковими коштами, банківські карти в жодному разі не будуть блокуватися.