Суди в РФ і Криму продовжили термін арешту 18 фігурантам «справи кримських мусульман»

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

Суди в Росії і окупованому Криму продовжили до середини червня арешт 18 фігурантам другої сімферопольської групи сфабрикованої ФСБ «справи кримських мусульман».

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Зокрема, 24 березня Ростовський обласний суд РФ до 14 червня продовжив термін арешту Руслану Сулейманову, Асану Янікову, Сейрану Муртазі, Іззету Абдулаєву, Ерфану Османову, Сеітвелі Сейтабдієву, Аліму Арімову і Якиму Бекірову.

Крім того, «Верховний суд Криму» до 15 червня продовжив термін перебування під вартою Рустему Шейхалієву, Різі Ізетову, Сервету Газієву, Яшару Муєдінову, Шабану Умерову, Меджиту Абдурахманову, Енверу Аметову, Владлену Абдулкадирову, Раїму Айвазову і Ремзі Бекірову.

У Криму засідання «суду» проходило в закритому режимі.

23 березня «Верховний суд Крим» продовжив до 15 червня арешт фігурантам другої сімферопольської групи «справи кримських мусульман» Тофіку Абдулгазієву, Осману Аріфмеметову, Білялу Аділову, Фарходу Базарову, Джемілю Гафарову і Рустему Сейтхалілову.

Нагадаємо:

  • 27 березня 2019 року в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строгонівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. У ФСБ РФ заявили, що в Криму затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ. Серед затриманих був і Асан Яніков. 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • В ФСБ заявили, що в окупованому Криму провели обшуки у прихильників організації «Хізб ут-Тахрір», діяльність якої заборонена в Росії.
  • 28 березня у російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.
  • 27 і 28 березня 2019 року «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.