У Криму «суд» засудив до майже 4 років колонії кримчанина Кашука за нібито зберігання вибухівки

Новини
Денис Кашук. Фото надане дружиною Ольгою Кашук

В окупованому Криму «Армянський міський суд» 6 квітня засудив до трьох років і восьми місяців ув’язнення в колонії загального режиму жителя Сімферополя Дениса Кашука, якого ФСБ обвинуватила в нібито зберіганні і контрабанді вибухових речовин.

Про це виданню «Ґрати» повідомив адвокат засудженого Сергій Легостов.

Він зазначив, що «суд» визнав Кашука винним в незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч.2 ст.222 КК РФ) і вибухових речовин (ч.2 ст.222.1 КК РФ), а також контрабанді вибухівки (ст.226.1 КК РФ ).

Кашук визнав провину і уклав угоду зі слідством, його справа розглядалася під час одного засідання в особливому порядку – без дослідження доказів.

«Вирок» був оголошений на відкритому судовому засіданні, яке, тим не менш, проходило без слухачів через карантинні заходи.

«Термін вироку Кашуку розраховується з 17 грудня минулого року, виходячи з формули – день за півтора в СІЗО. З обвинуваченням він був змушений погодитися – справа розглядалася в особливому порядку», – розповів Легостов.

Нагадаємо:

  • 17 грудня 2019 року житель Сімферополя Денис Кашук перестав виходити на зв’язок з сім’єю, не з’явився на роботі і був оголошений дружиною в розшук. На наступний день в квартирі Кашуків співробітники ФСБ провели обшук і заявили, що він затриманий за підозрою в незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів за ст.222 і 222.1 Кримінального кодексу РФ.
  • 20 грудня 2019 року в Криму «Київський районний суд» Сімферополя заарештував Дениса Кашука, якого ФСБ підозрює в нібито в зберіганні вибухових речовин і боєприпасів. Кашук заявив, що «зізнався у всьому». Родичі й незалежний адвокат переконані, що він дав свідчення під тиском силовиків.
  • В кінці грудня 2019 року стало відомо, що Денис Кашук відмовився від незалежних захисників.
  • Двоюрідна сестра Кашука Олена Гусейнова заявляла, що ФСБ може шантажувати її брата дружиною і дитиною, які залишаються на півострові. Після арешту на прохання Кашука його мати зі своїм чоловіком виїхали з Криму.