Пенсійний фонд почав виплату 500 грн компенсації до пенсії пенсіонерам старше 80 років

Новини
Фото: eho-ua.com

Пенсійний фонд України (ПФУ) з 7 квітня розпочав виплату щомісячної компенсації у розмірі 500 гривень до пенсії за квітень пенсіонерам старше 80 років.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду.

«Пенсійний фонд України розпочав виплату компенсації до пенсії за квітень пенсіонерам старше 80 років», – йдеться у повідомленні.

У ПФУ нагадали, що на виконання постанови КМУ від 01.04.2020 №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 гривень. Компенсаційну виплату отримуватимуть пенсіонери, у яких пенсія не перевищує 9205 гривень. Водночас, після встановлення такої виплати пенсія не може бути більше зазначеного розміру.

Крім того, для громадян старше 80 років, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають страховий стаж не менше 25 років для чоловіків та 20 років для жінок, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Пенсійним фондом проведено відповідні перерахунки для 1480 тисяч пенсіонерів, які досягли віку 80 років, виготовлено виплатні відомості, які передано банкам та відділенням АТ «Укрпошта».

У ПФУ вказали, що виплата компенсації за квітень розпочата тим пенсіонерам, у кого дата виплати по 7 число включно. Інші пенсіонери старше 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень.

«Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років», – зазначили у фонді.

Також у ПФУ нагадали, що пенсії надійдуть одержувачам на рахунки в уповноважених банках або будуть доставлені листоношами АТ «Укрпошта» додому.

Нагадаємо:

  • 1 квітня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову №251 про збільшення виплат пенсіонерам старше 80 років і виплату одноразової грошової допомоги деяким категоріям населення.