Українцям старше 80 років будуть доплачувати по 500 грн щомісяця

Новини
Фото: investigator.org.ua

Кабінет міністрів прийняв постанову про збільшення виплат пенсіонерам старше 80 років і виплати одноразової грошової допомоги деяким категоріям населення.

Про це повідомляють прем’єр-міністр Денис Шмигаль і прес-служба Кабміну.

Постанова Кабміну передбачає:

  • щомісячну виплату в розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 років, у яких розмір пенсії не перевищує 9205 гривень. Також встановлюється, що для зазначених пенсіонерів зі страховим стажем 20 років для жінок і 25 років для чоловіків пенсія не може бути меншою за 2600 грн;
  • встановлення мінімальної пенсійної виплати на рівні 2100 грн людям з тривалим страховим стажем (30 років для жінок і 35 років для чоловіків).
  • одноразову виплату грошової допомоги в розмірі 1000 грн пенсіонерам, чия пенсія не перевищує 5000 грн, а також деяким іншим уразливим категоріям. 
  • індексацію пенсій з травня 2020 року на 11%. Середній розмір підвищення складе 260 грн.

«Ініціативи потребують прийняття змін до бюджету, який ми зараз допрацьовуємо разом з народними депутатами. Пенсіонери і малозахищені особи перш всіх, хто потребує допомоги. Тому чекаємо наступного тижня підтримки бюджету Верховною Радою, щоб почати виплату разової допомоги вже в квітні», – заявив прем’єр-міністр.

  • Близько 10 млн пенсіонерів отримають в квітні доплату до пенсії в 1000 гривень в разі, якщо Верховна Рада прийме оновлений держбюджет.