Кабмін продовжив до 11 травня карантин в Україні

Новини
Засідання Кабінету міністрів України Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів 22 квітня на своєму засіданні продовжив запроваджені в Україні карантинні заходи до 11 травня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

«Уряд продовжує карантин до 11 травня. При ухваленні рішення ми спиралися на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня», – написав Шмигаль.

За його словами, в уряду є чіткий план виходу з карантину, який складається з 5 етапів.

«Стартову точку цього плану ми називаємо «День К». Для його початку є дві умови. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%», – додав прем’єр-міністр.

Він зазначив, що за розрахунками Кабміну, «День К» має настати 12 травня.

«Також у нас є важливі завдання до цього часу, над якими ми працюємо: поступово збільшуємо кількість тестувань, покращуємо забезпечення лікарень та медиків, запроваджуємо систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розроблюємо нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекція», – вказав Шмигаль.

На засіданні Кабміну він також повідомив, що, за розрахунками академії наук, пік захворюваності коронавірусом COVID-19 в Україні очікується з 3 до 8 травня.

Нагадаємо:

  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження продовжені до 24 квітня.
  • 21 квітня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що винесе на найближче засідання Кабміну питання про продовження карантину до 12 травня з пом’якшенням карантинних заходів.
  • В Україні на 22 квітня зафіксовано 6592 випадки коронавірусної хвороби, від якої вже померли 174 людини. За добу виявлено 467 нових випадків COVID-19.