У Криму вже 53 випадки COVID-19, в Севастополі – 25

Новини
Фото: РИА Новости / Виталий Белоусов

В окупованому Криму на 23 квітня зафіксовано вже 53 випадки коронавірусної інфекції, в Севастополі виявлено 25 випадків.

Про два нових випадки COVID-19 на півострові повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксенов на своїй сторінці в Facebook.

«У Республіці Крим підтверджені два нові випадки коронавірусної інфекції. Обидва хворих – контактні зі своїх домівок за раніше підтвердженими випадками, обидва госпіталізовані в інфекційний стаціонар. Встановлено коло контактних осіб, за якими організовано медичне спостереження. Таким чином, на поточний період в республіці зареєстровано 53 випадки коронавірусної інфекції. 20 з них привезені з-за кордону, 10 завезені з суб’єктів РФ, 23 випадки – місцеві», – написав Аксенов.

За інформацією «міністерства охорони здоров’я Криму» на півострові у зв’язку з кронавірусом під медичним наглядом знаходяться 962 людини, з яких під динамічним наглядом на дому знаходиться 803 людини, в стаціонарах знаходяться 61 чоловік, ізольовано в обсерватори – 98 осіб.

При цьому в окупованому Севастополі 22 квітня було виявлено ще 6 випадків COVID-19, повідомив т.в.о. «губернатора» міста Михайло Развожаєв.

«Ще у шістьох осіб підтвердився коронавірус. Тепер у нас 25 чоловік з підтвердженим діагнозом. Одне заспокоює, всі шість підтверджених випадків – це все пацієнти лікарні імені Даші Севастопольської. Вони всі знаходилися в лікарні №9 під наглядом», – цитує Развожаєва прес-служба «уряду Севастополя».

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму 22 квітня виявлено ще п’ять нових випадків коронавірусної інфекції. Тепер на півострові всього зафіксовано 51 випадок COVID-19.
  • У Кримській правозахисній групі зазначають, що офіційна інформація щодо захворюваності коронавірусною інфекцією в окупованому Криму, яку надають представники «влади» півострова, не відповідає дійсності. Дані по кількості тих, що заразилися COVID-19 в Криму значно занижені, медикам дають вказівки не повідомляти про всі випадки підозри на коронавірус.