Прем’єр-міністр прогнозує старт останніх етапів карантину: можуть відкрити кафе і спортзали

Новини
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua

Після 11 травня, коли закінчується термін дії карантину, в Україні одночасно можуть початися інші його етапи. На окремих етапах передбачається відкриття певних закладів, але з деякими обмеженнями. Це стосується навчальних закладів, кафе, спортивних залів тощо.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Якщо Уряд бачитиме, що кількість захворілих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 чи 20 днів для запуску чергового етапу. Мінекономіки та МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи та алгоритми контролю продовольчих ринків. Це дасть можливість цієї середи ухвалити рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні. Цей перелік може бути розширений, якщо й інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо:

  • 17 березня Кабмін Украіни тимчасово обмежив до 3 квітня пропуск громадян через КПВВ на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх осіб, крім громадян України та членів їх сімей, які перетинають адмінкордон з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.
  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження, були продовжені до 24 квітня.
  • 22 квітня Кабінет міністрів на своєму засіданні продовжив до 11 травня запроваджені в Україні карантинні заходи.