Нацполіція та прокуратура АРК повідомили про підозру ще двом «бійцям» севастопольського НЗФ «Рубеж»

Новини
Володимир Муць і Ілля Коротков

Слідчі главку Нацполіції в АРК і Севастополі спільно з прокуратурою автономії повідомили про підозру «бійцям» незаконного збройного формування «Рубеж», яке входило до так званої «Самооборони Севастополя», Володимиру Муцю і Іллі Короткову, які у березні 2014 року під час окупації Криму Росією брали активну участь у блокуванні і захоплені штабу ВМС України в Севастополі.

Про це 5 травня повідомляє Головне управління Національної поліції в АР Крим та Севастополі.

Як зазначається, слідчим відділом ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі проводиться досудове розслідування відносно двох громадян 1979 та 1990 років народження за фактом їх участі у непередбачених законом збройних формуваннях на тимчасово окупованій території АР Крим.

«Встановлено, що підозрювані приймали активну участь у захопленні Штабу Військово-Морських Сил України у м. Севастополі та входили до складу незаконного збройного формування «Добровольна народна дружина «Рубеж» так званої «Самооборони Севастополя»», – йдеться у повідомленні.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення та діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим непередбачених законом збройних формувань).

Процесуальне керівництво у вказаній справі здійснює прокуратура АРК, за інформацією якої підозрюваних оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення їх місцеперебування.

Главк Нацполції і прокуратура АРК не повідомляють імен підозрюваних, однак за інформацією Центру журналістських розслідувань мова, в розшук оголошені уродженець Джанкойського району Криму Володимир Муць та уродженець Севастополя Ілля Коротков.

Нагадаємо: 

  • У вересні 2017 року прокуратура АРК повідомила про підозру колишньому другому командиру НЗФ «Рубеж», причетного до незаконної анексії Росією Криму Ігрою Петрову.
  • У червні 2019 року прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно першого керівника НЗФ «Рубеж» Володимира Мельника.
  • В лютому 2019 року слідчий відділ ГУ НП в АРК та Севастополі оголосив у розшук керівників та учасників спецпідрозділу «Рубеж», який входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя».
  • 17 березня 2020 року ГУ Нацполіції в АРК повідомило про підозру двом учасникам севастопольського НЗФ «Рубеж», які брали активну участь в окупації Криму Росією в лютому-березні 2014 року.
  • Прокуратура АРК і кримський главк Нацполіції повідомили  про підозру Михайлу Чалому – одному з організаторів захоплення влади в Севастополі в лютому-березні 2014 року, керівнику силового блоку «координаційної ради» «народного мера» Севастополя Олексія Чалого.
  • 3 квітня ГУ Нацполіції в АРКрим та Севастополі повідомило про підозру учаснику незаконного збройного формування «Рубеж» у Севастополі Володимиру Мельникову, який брав участь в окупації українського півострова.
  • 10 квітня прокуратура АРК та главк Нацполіції в АРК і Севастополі повідомили про підозру двом учасникам НЗФ «Рубеж» Ігору Пронькіну та Андрію Трішину, які брали участь в захопленні штабу Військово-Морських Сил України у Севастополі у березні 2014 року.
  • 24 квітня главк Нацполіції в АРК і Севастополі спільно з прокуратурою автономії повідомили про підозру учасникам НЗФ «Рубеж» Олександру Столярову та Кирилу Коміссару, які брали участь в захопленні штабу ВМС України у Севастополі та українського корвета «Хмельницький» у березні 2014 року.