Курортний сезон в Криму навряд чи відбудеться – Аксенов

Новини
Фото: colonelcassad - LiveJournal

Так званий «глава Криму» Сергій Аксенов визнав, що курортний сезон на окупованому півострові цього року навряд чи відбудеться, оскільки карантинні заходи, пов’язані з коронавірусом COVID-19, зніматися не будуть і закликав «не будувати ілюзій». З 12 травня в Криму вводиться масочний режим в громадських місцях.

Про це Аксенов заявив 7 травня на засіданні оперативного штабу із запобігання поширенню коронавирусной інфекції на півострові, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію засідання.

«До тих пір, поки не буде знайдена вакцина від цього коронавірусу, нам з вами з ним жити, карантинні заходи зніматися навряд чи будуть. Ми говоримо по-чесному, ну щоб ніхто ілюзій не будував, відповідно, і розуміли. Ми вчора говорили з представниками курортної сфери, тобто окремо по ним: курортна сфера, громадське харчування – ті види діяльності, які без перспективи відкритися найближчим часом … Розуміння до того, що курортний сезон навряд чи, по-чесному ми говоримо, відбудеться» , – сказав «глава Криму».

Також він повідомив, що з 12 травня на півострові вводиться масочний режим. Носіння маски буде обов’язковим в громадських місцях.

«З 12 травня в республіці Крим вводиться масочний режим в громадських місцях. Ми за сьогодні моніторимо ще раз ситуацію і даємо інструкцію щодо наявності масок, яка, не обов’язково повинна бути медична, яку треба купувати, в тому числі і пошита. Маски носяться тільки в громадських місцях, просто при ходінні на вулиці, якщо ви не стоїте на зупинці або не зайшли до приміщення магазину або банку, носіння маски не потрібно», – зазначив Аксенов.

Комі того, він повідомив, що за минулу добу в Криму коронавірус підтверджений ще у восьми осіб.

«У нас за минулу добу вісім хворих, всі – старі вогнища. Двоє це з села Почесне Красноперекопського району, двоє – Сакський район, теж всі старі вогнища – один син жінки, яка померла, це перший підтверджений випадок смерті від коронавірусу. Одна людина в Алушті – це теж син жінки 1925 року народження, яка госпіталізована. Два в Сімферополі і один з невідомого вогнища», – сказав Аксенов.

Таким чином в даний час в Криму зареєстровано 168 виявлених випадків COVID-19.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму за добу виявлено 32 заражених коронавірусною інфекцією, що є рекордним показником для півострова, на 6 травня всього зафіксовано 160 випадків COVID-19.
  • 20 квітня Сергій Аксенов закликав росіян не приїжджати на територію анексованого півострова до закінчення режиму карантинних заходів, введених для запобігання поширенню коронавірусу.