За даними окупантів, в Криму зафіксовано 193 випадки COVID-19, в Севастополі – 122

Новини
Фото: РИА Новости / Виталий Белоусов

За офіційною інформацією окупаційної «влади», на 10 травня в Криму зафіксовано 193 випадки коронавірусної інфекції, в Севастополі – 122. На півострові від COVID-19 померла одна людина, в Севастополі – дві.

Останні дані про кількість заражених коронавірусом на півострові опублікував на своїй сторінці в Facebook так званий «глава Криму» Сергій Аксенов.

«За 9 травня в Республіці Крим зареєстровано 4 нових випадки коронавірусної інфекції. Двоє хворих прибули з Москви, один випадок виявлено при лабораторному моніторингу позалікарняних пневмоній, ще один – при лабораторному обстеженні як контактний за раніше підтвердженим випадком», – написав Аксенов.

Він додав, що всі хворі госпіталізовані в інфекційний стаціонар.

«Таким чином, на поточний період в республіці зареєстровано 193 випадки коронавірусної інфекції. 24 з них завезені з-за кордону, 21 – із суб’єктів РФ, 23 випадки виявлені за контактом з прибулими з інших регіонів країни, 125 – за контактом з особами з лабораторно підтвердженими результатами. Число тих, хто видужави за весь період становить 57 осіб», – зазначив «глава Криму».

У свою чергу, як повідомляє «уряд Севастополя», станом на 10 травня в місті з початку року захворіли коронавіром 122 людини.

«Всього з початку року в Севастополі захворіли новою коронавірусною інфекцією 122 людини. За останню добу виписано три пацієнта; сумарно від COVID-19 в регіоні одужали 24 людини, 2 людини померло», – йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній день в севастопольській інфекційної лікарні перебувають під наглядом 115 осіб, у міській лікарні №9 – 96.

Під наглядом за місцем проживання перебувають 1063 людини.

Нагадаємо:

  • У Кримській правозахисній групі зазначають, що офіційна інформація щодо захворюваності коронавірусною інфекцією в окупованому Криму, яку надають представники «влади» півострова, не відповідає дійсності. Дані по кількості тих, що заразилися COVID-19 в Криму значно занижені, медикам дають вказівки не повідомляти про всі випадки підозри на коронавірус.
  • 7 травня Сергій Аксенов визнав, що курортний сезон на окупованому півострові цього року навряд чи відбудеться, оскільки карантинні заходи, пов’язані з коронавірусом COVID-19, зніматися не будуть і закликав «не будувати ілюзій». З 12 травня в Криму вводиться масочний режим в громадських місцях.