Судно SEABREEZE відразу після зняття арешту змінило власника і назву на TRUMP D і готується покинути порт Південний

Новини
Судно SEABREEZE Фото: marinetraffic.com

Судно SEABREEZE, арештоване в 2018 році в порту Південний у справі про незаконний видобуток російською компанією піску біля берегів окупованого Криму, відразу після винесення 13 травня суддею Приморського райсуду Одеси рішення про зняття арешту, змінило власника і назву на TRUMP D. Прокуратура АРК вважає рішення судді Анатолія Деруса неправосудним і готує оскарження. 

Про зміну власника та назви судна у день зняття з нього арешту  Центру журналістських розслідувань  листом повідомило агентство «Ефективні комунікації» (EfCom), яке представляє інтереси нового судновласника – компанії Pilin Fleet Management (Florida), LLC.

Як стверджує  EfCom, судно SEABREEZE, власником якого в матеріалах судової справи називається компанія Trans Holdings Overseas S.A., після рішення Приморського райсуду Одеси про зняття арешту було продане, змінило назву на TRUMP D і збирається покинути український порт.

«Після винесення рішення в одеському суді і зняття арешту з судна, попередній власник продав судно американської компанії. Судно було офіційно зареєстровано на нового власника – компанію Pilin Fleet Management (Florida), LLC . – США, під новою назвою: «TRUMP D» і тепер готується покинути порт Південний», – йдеться в повідомленні. 

На фото, надісланих піар-агентством, на бортах судна, що стоїть у порту Південний, вже нанесено нову назву. 

Судно SEABREEZE зі зміненою назвою TRUMP D в порту Південний Фото: агентство EfCom

За інформацією прокуратури АРК, судно SEABREEZE, що належить офшорній компанії Trans Holdings Overseas SA, що має офіс у Москві, було заарештовано в якості забезпечення відшкодування збитків за нелегальний видобуток природних копалин, оскільки інше судно цієї компанії – земснаряд PECHORA, видобувало пісок в заповідній зоні Чорного моря – в районі заповідника «Лебедині острови» біля узбережжя окупованого РФ Криму і неодноразово заходило в закриті Україною кримські порти для розвантаження піску.

Як повідомлялося, прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження за фактом винесення суддею Приморського районного суду Одеси Анатолієм Дерусом завідомо неправосудного рішення про зняття арешту з судна SEABREEZE, заарештованого в 2018 році в порту Південний у справі про незаконний видобуток піску компанією Trans Holdings Overseas S.A. біля берегів окупованого Криму. Прокуратура АР Крим оскаржить незаконне рішення районного суду в Апеляційному суді Одеської області. 

За даними реєстру штату Флорида, США, компанія Pilin Fleet Management (Florida), LLC  заснована у 2014 році у Майямі двома фізособами –  Джиліан та Робертом Паділла (Julian Padilla, Robert Padilla), які також є засновниками цілої низки компаній. 

Нагадаємо:

  • 10 квітня 2018 року суд арештував судно компанії Trans Holdings Overseas S.A., інше судно якої – земснаряд «Печора» незаконно видобуває пісок у заповідній зоні біля узбережжя окупованого Криму. Суд Приморського району Одеси задовольнив клопотання прокуратури АРК і наклав арешт на судно SEABREEZE , яке знаходиться у порту «Южний» (Одеська область).
  • Прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом здійснення незаконного видобутку піску і розробки корисних копалин в районі Каркінітської затоки Чорного моря, яка розташована біля берегів півострову Крим, що завдає шкоди навколишньому природному середовищу на сотні мільйонів гривень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України.
  • В ході досудового розслідування, прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з ВМС України зафіксовано протиправну діяльність компанії, зареєстрованої в Російській Федерації щодо незаконного видобування природних ресурсів (піску) біля берегів Криму. З метою відшкодування збитків у зазначеному кримінальному провадженні, 10.04.2018 ухвалою слідчого судді задоволено клопотання прокуратури АР Крим та на судно, що зараз перебуває у порту міста Южний Одеської області і належить російській компанії-порушнику, накладено арешт», – повідомляє прокуратура АРК. Як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, мова йде про заповідник «Лебедині острови» на півночі Криму.