Єрмак та Кулеба збираються у Берлін на переговори щодо Донбасу

Новини
Фото: ZN.UA

Голова Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба найближчими тижнями відвідають Берлін для переговорів щодо Донбасу.

Про це повідомив Єрмак під час зустрічі в режимі відеоконференції з послами країн Групи семи (G7) та головою Представництва Європейського Союзу в Україн, передає пресслужба ОП.

Посадовці в Німеччині планують продовжити консультації щодо шляхів підвищення ефективності роботи у «нормандському та мінському форматах».

13 травня заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який курує питання Донбасу, заявив, що прибув до Німеччини на переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо:

  • 16 січня глава місії США при ОБСЄ посол Джеймс Гілмор заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, що вибори на території окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) мають проходити під українським контролем, в безпечній обстановці і тільки після відновлення Україною контролю над кордоном і виведення з її території російських збройних формувань.