Уряд запустить з 22 травня другий етап пом’якшення карантину – Шмигаль

Новини
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua

Кабмін України запустить з 22 травня другий етап пом’якшення карантину, зокрема планується відновити роботу міського та приміського транспорту, готелів та дозволити проведення спортивних змагань. З 25 травня можливе відновлення роботи дитячих садочків та метрополітену, якщо дозволятиме епідемічна ситуація.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

«З 22 травня запускаємо другий етап пом’якшення карантинних обмежень. Карантин буде продовжений, але водночас ми переходимо до адаптивної моделі», – написав Шмигаль.

Він пояснив, що це дасть змогу місцевій владі та регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оперативно реагувати на можливі спалахи захворювання та посилювати обмеження або пом’якшувати, за умови дотримання загальнодержавних рекомендацій.

«У середу, на засіданні Кабміну, ми розглянемо питання відновлення з 22 травня роботи міського та приміського транспорту, готелів (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів), проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), а також проведення церковної служби за участі вірян (не більше 1 особи на 10 м²). Водночас Уряд розгляне можливість відновлення роботи дитячих садочків та метрополітену з 25 травня, якщо це дозволятиме епідемічна ситуація. Щодо цього ми працюватимемо спільно з місцевою владою», – додав прем’єр.

Водночас, вказав він, питання відновлення авіаперевезень, зокрема міжнародних, не є одностороннім.

«Ми постійно тримаємо діалог з іноземними партнерами, щоб розуміти, коли і яка країна відновлює авіасполучення. Розраховуємо, що це відбудеться вже у червні», – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо:

  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив на 30 днів режим надзвичайної ситуації по всій території України для протидії розповсюдженню коронавірусу COVID-19. Всі карантинні обмеження, були продовжені до 24 квітня.
  • 22 квітня Кабінет міністрів на своєму засіданні продовжив до 11 травня запроваджені в Україні карантинні заходи.
  • З 11 травня в Україні за рішенням уряду карантинні заходи були послаблені: дозволено відновити роботу частини установ і певних видів діяльності за умови дотримання ними протиепідемічних заходів.
  • В Україні станом на 19 травня зафіксовано 18876 випадків коронавірусної хвороби, з них 548 летальних. При цьому за добу зафіксовано 260 нових випадків COVID-19, що на 65 менше ніж позаминулу добу.