Українським вчителям збираються підвищити зарплату. Хоча в бюджеті коштів на виплати не передбачено

Фото: РБК

У Міністерстві освіти і науки працюють над новою концепцією оплати праці педагогічних працівників, хоча у Держбюджеті 2020 року не передбачено встановлення додаткових виплат на цей рік для вчителів. У МОН раніше заявляли, що урізання бюджету не відобразиться на зарплатах учителів.

Про це повідомила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає УНН.

«Вчителі опанували нові інструменти дистанційних технологій. І ми вдячні їм за цю роботу. Зараз працюємо над новою концепцією оплати праці педагогічних працівників”, — розповіла Мандзій.

Також Міністерство освіти і науки буде дотримуватись всіх необхідних протиепідемічних заходів та вимог під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

«Під час тестування всі учасники та інструктори будуть забезпечені захисними масками, а пункти тестування будуть забезпечені антисептиками і дезінфекторами. Приміщення будуть продезінфіковані», — сказала Мандзій.

Любомира Мандзій, фото: УНН

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.
  • Абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Крим можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО) за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).
  •