Абітурієнти з Донбасу і Криму не повинні проходити обсервацію для складання ЗНО – Мінреінтеграції

Новини
Фото: Facebook Український центр оцінювання якості освіти

Абітурієнти з окупованих територій Донбасу і Криму, які хочуть скласти ЗНО, аби вступити до закладів вищої освіти (ЗВО) поза переліком, який передбачає спрощену процедуру вступу, не будуть проходити обсервацію.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції окупованих територій України.

Як зазначається, на останньому позачерговому засіданні Кабміну України було прийнято рішення, яке дозволяє дітям, які хочуть вступити до українських ЗВО поза переліком, який передбачає спрощену процедуру (без складання ЗНО – 91 університет, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна»), не проходити обсервацію.

Відповідні зміни було внесено до постанови КМУ №392 від 20.05.2020.

«Спільно з МОН та МОЗ ми напрацювали вкрай важливі для абітурієнтів з тимчасово окупованих Росією територій України – Донбасу та Криму, зміни. Згідно з ними, діти, які планують вступати до закладів вищої освіти поза переліком ЗВО зі спрощеною процедурою, не повинні проходити обсервацію. Аналогічні послаблення розповсюджуються і на одну особу, що супроводжує кожного з абітурієнтів», – розповіла заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук.

Як повідомлялось, абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Крим можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО) за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до 91 університету, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». 

Нагадаємо:

  • Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.