Конгрес США виділив Україні $250 млн військової допомоги

Влада
Конгрес США Фото: Facebook Embassy of Ukraine in the USA

Конгрес США схвалив виділення Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги. У пакет включені засоби спостереження різних видів, кошти контрбатарейної боротьби, транспорт, медичне обладнання, системи забезпечення кібернетичної безпеки і протидії російській пропаганді та інше.

«Сьогодні, 11 червня, відповідно до рекомендацій Міністерства оборони США, Конгрес затвердив пакет допомоги Україні в сфері безпеки на 2020 фінансовий рік на суму $ 250 млн за програмою» Ініціатива безпеки допомоги Україні «(Ukraine Security Assistance Initiative, USAI)», – повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

«Важливе місце в ньому займає підтримка Військово-морських сил України, що має сприяти встановленню стабільності і безпеки в Азово-Чорноморському регіоні», – додають українські військові.

Міністерство оборони і Збройні сили України подякували американських партнерів за підтримку нашої країни в боротьбі з російським агресором і визнання успішності реформ в секторі безпеки в рамках європейської та євроатлантичної інтеграції

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав Вашингтон стратегічним партнером і справжнім другом України.

Нагадаємо:

  • 17 грудня 2019 року Сенат США схвалив законопроект про фінансування видатків на оборону на 2020 рік загальною сумою 738 млрд доларів. Серед інших витрат документ передбачає виділення 300 млн доларів військової допомоги Україні, а також введення санкцій проти компаній, які будують газопровід «Північний потік-2».
  • 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет Сполучених Штатів на 2020 рік.
  • Посольство США в Києві заявило, що виділення Сполученими Штатами 300 млн доларів військової допомоги Україні підтверджує сильну двопартійну підтримку США України.