В ОБСЄ закликають продовжити роботу для відновлення пропуску громадян через лінію розмежування на Донбасі

Новини
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Право на захист

Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Хайді Грау закликала сторони конфлікту на Донбасі продовжити роботу над відновленням пропуску громадян через лінію розмежування на сході України.

Про це йдеться в заяві спецпредставника після чергового засідання ТКГ.

«Обговорювалися питання, пов’язані з поетапним відновленням роботи існуючих КПВВ в ході ослаблення обмежень, введених через пандемію коронавірусу. У зв’язку з цим я закликаю сторони продовжити спільну роботу з метою відновлення безперебійного перетину лінії зіткнення цивільним населенням», – зазначила Грау.

Також на засіданні ТКГ обговорено звіт за підсумками засідання економічної робочої групи. Сторони обговорили проблеми водопостачання в окупованих районах Донбасу, відновлення соціально-економічних зв’язків через лінію зіткнення, екологічні проблеми та забезпечення мобільного зв’язку Vodafone-Ukraine в зоні конфлікту.

Як повідомлялось, на Донбасі окупанти продовжують блокувати у Донецькій області роботу КПВВ «Мар’їнка» і не пропускають громадян через лінію розмежування в обидва боки. При цьому у Луганській області громадяни мають можливість пішки проходити через КПВВ «Станиця Луганська».

Нагадаємо:

  • З 22 березня в районі проведення Операції об’єднаних сил з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції тимчасово припинений пропуск через КПВВ на лінії розмежування.
  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Пропуск громадян здійснюється щодня з 11:00 до 14:00. Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.