КПВВ «Станиця Луганська» продовжує пропуск громадян, КПВВ «Мар’їнка» окупанти блокують – ДПСУ

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

На КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області продовжується пропуск громадян через лінію розмежування в обидві сторони. КПВВ «Мар’їнка» хоч і відкритий, але фактично не працює через окупантів, які блокують пропуск громадян на своїй стороні.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«У КПВВ «Станиця Луганська», згідно з розпорядженням командувача ООС, продовжується пропуск осіб через лінію розмежування. Пропускні операції триватимуть з 07:00 до 18:00», – зазначили у відомстві.

Станом на 11:00 через КПВВ «Станиця Луганська» на контрольовану територію прослідувало 68 осіб.

«Учора через КПВВ «Станиця Луганська» 81 особа прослідувала на тимчасово окуповану територію України. Зазначимо, окупаційні адміністрації для пропуску через лінію розмежування використовують списки. Двох осіб, з причини відсутності у цих списках, російські найманці не пропустили на тимчасово окуповану територію. На вхід до контрольованої території України оформлено 76 осіб», – додали в Держприкордонслужбі.

У відомстві також вказали, що відповідно з режимом роботи КПВВ «Мар’їнка» у Донецькій області працював з 11:00 до 14:00. У КПВВ очікували на пропуск 8 осіб, однак окупанти пропуск не здійснили.

«Учора особа, яка намагалася перетнути лінію розмежування, повернулася через відмову бойовиків ОРДО. Перед блокпостом бойовиків залишалося 2 особи в автомобілі, які очікують пропуску на тимчасово окуповану України з 11 червня», – повідомили у ДПСУ.

Як повідомлялось, спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Хайді Грау закликала сторони конфлікту на Донбасі продовжити роботу над відновленням пропуску громадян через лінію розмежування на сході України.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • На Донбасі окупанти продовжують саботувати роботу КПВВ на лінії розмежування. У Донецькій області російські найманці повністю перекрили рух через КПВВ «Мар’їнка», у Луганській області КПВВ «Станиця Луганська» працює, однак окупанти час від часу не пропускають громадян на непідконтрольну територію і їм доводиться повертатись.