«ДНР» може відкрити свої КПП на лінії розмежування через п’ять днів

Новини
КПП «ДНР» в Оленівці Донецької області Фото: dan-news.info

Так звана «ДНР» може відкрити свої контрольно-пропускні пункти (КПП) на лінії розмежування на Донбасі і почати пропуск громадян протягом п’яти днів.

Про це в соцмережі повідомив «голова громадської палати ДНР» Олександр Кофман, передає портал «Донецкие новости».

«За наявною у мене інформацією протягом 3-5 днів проблема (перетину лінії розмежування – ред.) має вирішитись. Це не означає, що я даю гарантію, що вона повинна вирішитись. Але якщо ні, тоді буде сенс зустрічатися з ініціативною групою в Громадській палаті і опрацьовувати механізм, як цю проблему можна вирішити», – написав Кофман.

У свою чергу обраний в Донецькій області позафракційний народний депутат України Муса Магомедов зазначив на своєму Telegram-каналі, що саме через п’ять днів – у вівторок, 23 червня, відбудеться чергове відео-засідання робочої групи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

«Дії «ДНР» залишаються незрозумілими. Одні розмови про готовність роботи пунктів пропуску. Тепер представники «квазіреспубліки» заявили, що домовляються з Україною, і протягом п’яти днів мають відкрити блокпости. Не розумію, про що, якщо більше тижня вже як Україна відкрила КПВВ? Будемо сподіватися, що це не черговий балаканина. У вівторок має бути чергове засідання гуманітарної групи, можливо після неї питання вирішиться позитивно», – написав Магомедов.

Він також нагадав, що з 19 червня так звана «ЛНР» дозволить місцевим жителям перетинати лінію розмежування.

Як повідомлялось, спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Хайді Грау закликала сторони конфлікту на Донбасі продовжити роботу над відновленням пропуску громадян через лінію розмежування на сході України.

Нагадаємо:

  • 10 червня на Донбасі відкрилися після карантину КПВВ «Мар’їнка» (Донецька область) і пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» (Луганська область). Всім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, роблять безконтактний температурний скринінг тіла і проводять опитування щодо контакту з хворими на COVID-19. Людей (крім тих, хто прибуває для участі у ЗНО) пропускають тільки за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації.
  • На КПВВ «Станиця Луганська» у Луганській області продовжується пропуск громадян через лінію розмежування в обидві сторони. КПВВ «Мар’їнка» хоч і відкритий, але фактично не працює через окупантів, які блокують пропуск громадян на своїй стороні.
  • 18 червня ватажок так званої «ЛНР» Леонід Пасічник підписав «указ», яким для місцевих жителів спрощується в’їзд в окремі райони Луганської області (ОРЛО) з підконтрольною Україні території через КПВВ «Станиця Луганська».