На окупованому Донбасі 272 тисяч пенсіонерів чекають на відкриття КПВВ для отримання пенсій, Кабмін готовий до виплат – Резніков

Новини
Віце-прем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков Фото: mtot.gov.ua

На сьогодні 272 тисячі пенсіонерів, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, чекають відкриття КПВВ на лінії розмежування, аби нарешті отримати пенсії, які накопичились на їх рахунках за час карантину. Кабмін, Пенсійний фонд і Ощадбанк готові до соцвиплат.

Про повідомив віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає агентство УНН.

«Сьогодні в Україні 9 КПВВ на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями … За минулий рік кількість перетинів через КПВВ була 13 млн. За нашою оцінкою, сьогодні 272 тисячі пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, є в базі і чекають відкриття КПВВ для отримання пенсій. В середньому в місяць це 3-3,5 млрд грн», – сказав Резніков.

За його словами, уряд готовий до виплат, як і Пенсійний фонд і Ощадбанк, який веде ці розрахунки.

«Але на тимчасово окупованих територіях не працює гривня. Вони навмисно ввели рубльову зону. Для того, щоб ці гроші отримати, вони мають перетнути КПВВ і потрапити на підконтрольну уряду України територію», – зазначив віце-прем’єр.

Він додав, що на сьогодні люди з окупованих територій Донбасу знову не можуть потрапити на підконтрольну уряду територію.

«Ми про це говоримо на засіданні Тристоронньої контактної групи, але ви маєте розуміти, що це так само дійсно йде війна і на гуманітарному фронті», – наголосив Резніков.

Як повідомлялось, 6 червня Резніков повідомив, що після завершення карантину і зняття обмеженнь на перетин КПВВ у пенсіонерів, які мешкають на окупованому Донбасі, буде до 90 днів щоб отримати свої пенсії, які накопичуються на картках Ощадбанку.

Нагадаємо:

  • Віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що електронну чергу для перетину лінії розмежування жителями окупованого Донбасу планується організувати після закінчення в Україні карантину для того, щоб було можливо врегулювати великий потік людей, які будуть накопичуватися на КПВВ, бажаючи отримати накопичені пенсії та інші соціальні виплати.
  • В кінці травня У Мінреінтеграції на міжвідомчій нараді обговорили план дій щодо відновлення роботи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом після закінчення карантину. Зокрема, для забезпечення швидкої процедури перетину КПВВ було підтримано введення механізму електронного запису для громадян, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та бажають отримати пенсії чи інші соціальні виплати.