ФСБ РФ звинувачує у «шпіонажі» колишнього українського футболіста

Новини
Фото: Факты

Федеральна служба безпеки РФ затримала у Москві колишнього українського футболіста Василя Василенка. Його підозрюють у шпіонажі на користь правоохоронних органів України.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

«Співробітники ФСБ Росії за участю російських правоохоронних органів встановили причетність громадянина України Василенко Василя Івановича до скоєння злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ (шпигунство). Йому пред’явлено звинувачення, він перебуває в одному зі столичних СІЗО», — зазначили в агентстві.

«Интерфакс» повідомляє, що 53-річного Василя Василенка затримали в жовтні 2019 року. Тоді його звинувачували у незаконному переміщенні через кордон РФ. Суть звинувачення не розголошувалась.

Після березня 2020 року слідчі звернулися до суду з клопотанням про продовження тримання під вартою Василенка, але тоді у справі з’явилася й інша стаття — шпіонаж. Санкція цієї статті передбачає до 20 років ув’язнення.

Як пише видання, деталі справи не розголошують, тому що справа має відмітку «таємно».

За інформацією ТАСС, Василенко з 1992 до 2001 року грав захисником декількох українських футбольних команд: «Таврія» (Новотроїцьке), «Торпедо» (Мелітополь) і «Дружба» (Бердянськ).

  • Московський міський суд 7 липня розгляне апеляційну скаргу на продовження арешту жителю окупованого Криму Івану Яцкіну, якого ФСБ обвинуватила в «шпигунстві» на користь України.