У Москві суд 7 липня розгляне апеляцію на продовження арешту кримчанину Яцкіну – Полозов

Новини
Іван Яцкін Фото: Гульнара Кадырова

Московський міський суд 7 липня розгляне апеляційну скаргу на продовження арешту жителю окупованого Криму Івану Яцкіну, якого ФСБ обвинуватила в «шпигунстві» на користь України.

Про це 29 червня повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.

«Сповістили про розгляд апеляційної скарги у справі українського політв’язня Івана Яцкіна. Мосміськсуд 07 липня о 10:20, зал 327. Іван Григорович буде по відеозв’язку з СІЗО «Лефортово». Нагадаю, до суду першої інстанції його просто не привезли і розглянули (продовження арешту – ред.), в порушення закону, за його відсутності», – написав Полозов.

10 червня Лефортовський районний суд Москви продовжив термін утримання під вартою стосовно українського політв’язня Івана Яцкіна ще два місяці, до 16 серпня.

11 червня захист подав апеляційну скаргу на постанову суду про продовження арешту Яцкіна.

Нагадаємо:

  • В жовтні 2019 року російські спецслужби затримали і таємно вивезли з окуповаого Криму Імешканця півострова Івана Яцкіна, обвинувативши його в «держзраді» за нібито «шпіонаж» на користь України. Адвокат Микола Полозов сподівається на допомогу України в його звільненні.
  • Лефортовський районний суд Москви на закритому засіданні ухвалив укласти Івана Яцкіна під варту до 16 березня 2020 року. Слідчі органи ФСБ обвинувачують  кримчанина в скоєнні злочину, передбаченого ст.275 КК РФ (державна зрада).
  • Про затримання Яцкіна повідомили російські ЗМІ в кінці грудня 2019 року.
  • У січні 20202 року прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання в окупованому Криму ФСБ кримчанина Івана Яцкіна.
  • Яцкін написав заяви президенту України Володимиру Зеленському та уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій з проханням включити його в список на обмін в Росією і надати фінансову допомогу його родині, в якій недавно з’явилась четверта дитина.
  • 13 березня Лефортовський районний суд Москви задовольнив клопотання слідчого ФСБ і продовжив до 16 червня арешт Яцкіну.