Служба зовнішньої розвідки заявила про інформаційні спецоперації РФ проти України

Новини
санкции

Російські спецслужби продовжують використовувати свої можливості в Україні для проведення інформаційних операцій проти Української держави.

Про це йдеться в заяві Служби зовнішньої розвідки.

«Активізація багатовекторної роботи країни-агресора в українському інформаційному просторі є визнанням ефективності роботи українських спецслужб та спробою використати Україну для зовнішнього впливу на перебіг політичних подій у світі. Українські розвідувальні та спеціальні служби розуміють зазначені виклики та консолідовані у своєму головному завданні – захищати національну безпеку України», – йдеться в заяві.

9 липня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси п’ятого президента України Петра Порошенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна.

У травні 2020 року Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

Водночас він вказав на те, що військова розвідка і загалом розвідувальне співтовариство України «всі ці питання відстежують в режимі реального часу – щоб своєчасно виявити розвідувальні ознаки можливої підготовки до широкомасштабних військових дій РФ проти нашої держави».

Стратегічні командно-штабні навчання Збройних сил РФ «Кавказ-2020», активна фаза яких відбудеться в кінці вересня, підвищують загрозу відновлення РФ широкомасштабних бойових дій проти України, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Основні завдання Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим – це контррозвідувальне забезпечення та документування злочинів, які вчиняються в окупованому Криму, Євген Нетужилов, начальник ГУ СБУ в АР Крим, заявив Центру журналістських розслідувань у програмі спецпроекту «2020: Кримський порядок денний влади».

Нагадаємо:

  • 6 листопада 2019 року заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив у штаб-квартирі ООН, що російська військова присутність у Криму збільшується і станом на осінь 2019 року становить 31,5 тис. військових, а також близько тисячі одиниць техніки, зокрема танків, броньованих машин, потужних бойових засобів артилерії, авіації та флоту.
  • Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявив в рамках засідання Військового комітету ЄС в Брюсселі, що Росія окупувала Крим, оскільки півострів їй потрібен як військовий плацдарм для встановлення панування не тільки в Чорному, а й в Середземному морі.
  • 9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.