У Криму «суд» відхилив апеляцію арештованого українського військового Добринського – адвокат

Новини
Євген Добринський на допиті Фото: скріншот відео «кримського прикордонного управління ФСБ»

«Верховний суд» окупованого Криму відхилив апеляційну скаргу на арешт українського військового Євгена Добринського, якого ФСБ затримала біля адмінкордону з півостровом і підозрює в «незаконному перетині держкордону РФ».

Про це виданню Крим.Реалії повідомив кримський адвокат Іслям Веліляєв, який захищає Добринського.

«На судовому засіданні я наполягав на доводах, викладених в своїй апеляційній скарзі – просив змінити запобіжний захід щодо Добринської на іншу, більш м’який. Мій підзахисний також підтримав мою апеляційну скаргу. Він пояснив суду, що у нього мама інвалід першої групи, вона незряча, вона знаходиться на його утриманні та просив поміняти запобіжний захід, щоб він мав можливість зв’язуватися з матір’ю», – розповів адвокат.

За його словами, «доводи захисту були почуті, але не взяті до уваги».

«Суддя Верховного суду Криму, повернувшись з дорадчої кімнати, залишив в силі рішення Київського районного суду Сімферополя від 26 червня, тим самим закріпив дане рішення. Це означає, що Добринська залишили запобіжний захід у вигляді взяття під вартою до 1 вересня 2020 року», – сказав Веліляєв.

Адвокат розповів, що зміг поспілкуватися з українським військовим до і після суду.

«Почуває він себе добре, задовільно. Знаходиться він в спецблоці під відеоспостереженням. У камері двоє людей. Його сусід по камері теж громадянин України і з ним у нього ніяких проблем немає. Крім його близьких родичів українського військового, з материкової частини України його долею ніхто не цікавиться», – додав адвокат.

Нагадаємо:

  • 30 травня на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби. Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.
  • 2 червня ФСБ визнала, що Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».
  • Командування десантно-штурмових військ ЗСУ назвало «прогнозованою російською пропагандою» заяви ФСБ про затримання в окупованому Криму військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Євгена Добринського.