Попри скасування обсервації при в’їзді до Криму окупанти вимагатимуть ПЦР-тест на коронавірус – Офіс омбудсмена України

Новини
Фото: РИА Новости / Владислав Сергиенко

Попри скасування з 15 липня обов’язкової обсервації при в’їзді до Криму окупанти вимагатимуть у громадян, які перетинають адмінмежу з окупованим півостровом, медичний документ з підтвердженням негативного результату ПЦР-тесту на коронавірус. Тест має бути зроблений не пізніш ніж за три дні до прибуття на територію Криму.

Про це повідомляє Офіс омбудсмена України в Facebook.

В офісі нагадали, що з 15 липня 2020 року окупаційною адміністрацією РФ, яка діє на тимчасово окупованій території АР Крим та Севастополя скасовано проходження 14-денної обсервації для усіх осіб, які перетинають адміністративну межу в бік тимчасово окупованого півострову.

«Для в’їзду на територію тимчасово окупованого Криму необхідно мати при собі медичний документ російською або англійською мовою, який підтверджує негативний результат лабораторного дослідження на наявність коронавірусу методом ПЦР. Тест має бути зроблений не більш ніж за три дні до прибуття на територію півострова», – йдеться у повідомленні.

У разі відсутності такого документа, громадяни повинні будуть впродовж 3 днів пройти відповідне тестування за власні кошти.

«У випадку позитивного тесту на коронавірус, особа зобов’язана пройти ізоляцію за місцем перебування або проживання. Ізоляція має тривати до моменту повного одужання та отримання негативного тесту на COVID-19 методом ПЦР», – наголосили в офісі омбудсмена.

Нагадаємо: