Глава Міноборони США закликав зміцнювати НАТО для стримування РФ

Новини
Фото: ЕPA

Глава міністерства оборони США Марк Еспер назвав Пекін і Москву стратегічними конкурентами Вашингтона.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

«Ми живемо в епоху конкуренції великих держав, і це значить, що нашими головним стратегічним конкурентом є Китай, а потім – Росія», – зазначив міністр.

За його словами, Пекін хоче переписати правила міжнародного порядку. На думку Еспера, Росія являє собою трохи меншу проблему, але вона – джерело смути в усьому світі: окупація Криму, війна в Україні, загрози союзникам по НАТО і війська в Сирії та Лівії.

Міністр оборони США закликав країни-члени Альянсу витрачати більше на оборону.

«Нам потрібно стримувати Росію. Нам потрібно зміцнити НАТО і посилити наших партнерів», – пояснив він.

Нагадаємо:

  • 20-26 липня в районі Одеси пройдуть міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовуватимуть завдання виключно в морській фазі із залученням авіації. Участь в «Сі Бриз-2020» візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.
  • 7 липня кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2), а 9 липня Другої постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) увійшли в Чорне море для участі у військових навчаннях, організованих ВМС Болгарії, а також в багатонаціональних навчаннях «Сі Бриз-2020», організованих ВМС України.