У Криму пройде молебень за загиблим сином політв’язня Руслана Сулейманова

Новини
Похорон Муси Сулейманова, Строганівка. Крим, 27.07.2020 Фото: Facebook Крымская солидарность

У окупованому Криму 29 липня в селі Строганівка під Сімферполем пройде дуа (молебень) за загиблим трирічним Мусою Сулеймановим, наймолодшим з трьох дітей кримського політв’язня, громадянського журналіста Руслана Сулейманова, який утримується в СІЗО і навіть не зміг поховати сина.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

«Сьогодні, 29 липня 2020 року о 13:00, відбудеться дуа в будинку Сулейманових. За адресою: Сімферопольський район, село Строганівка, вулиця Азатликъ, 8. Всі бажаючі можуть приїхати і підтримати родину Сулейманових в цю важку хвилину», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 27 липня в Криму в селі Строганівка відбулося дженазе (похорон) трагічно загиблого 3-річного Муси Сулейманова. Його батька Руслана Сулейманова окупанти не випустили з СІЗО, щоб поховати сина. Попрощатися з Мусою і висловити співчуття рідним прийшли тисячі людей. Вони зібрали в допомогу родині понад 500 тис. рублів.

Нагадаємо:

  • Увечері 24 липня в селі Строганівка під Сімферополем зник 3-річний Муса Сулейманов, наймолодша дитина з трьох дітей кримського політв’язня, громадянського журналіста Руслана Сулейманова, утримуваного в СІЗО фігуранта сфабрикованої ФСБ другої сімферопольської «справи кримських мусульман». До пошуків Муси приєдналися кілька тисяч людей з усього Криму.
  • 26 липня тіло дитини було знайдено в зливній ямі поруч з будинком.
  • «Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим і Севастополю» повідомило, що судовими медиками встановлено причину смерті хлопчика – утоплення.
  • Меджліс кримськотатарського народу готовий сприяти залученню фахівців і юристів, щоб з’ясувати об’єктивні причини смерті 3-річного Муси Сулейманова повідомив глова Меджлісу Рефат Чубаров.