Командування ООС зберегло обов’язкову самоізоляцію для громадян, які перетинають КПВВ на Донбасі – ДПСУ

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: vostok-sos.org

За рішенням Командувача ООС на період дії карантину встановлені додаткові обмеження для пропуску осіб через лінію розмежування на Донбасі. Громадян, які прямують через КПВВ з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, будуть пропускати за умови згоди на проходження самоізоляції з використанням мобільного додатку «Дій вдома», або обсервації. Для тих, хто прямує через КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом, самоізоляція не потрібна.

Про це 1 серпня повідомляє Державна прикордонна служба України.

У відомстві нагадали, що відповідно з постановою Кабміну №641 від 22.07.2020 внесені зміни до урядових постанов №815 та №367, що визначають перетин лінії розмежування на сході країни та адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. А саме – на період карантину, з 1 по 31 серпня 2020 року, та до моменту внесення Кабміном окремих змін чи рішень – особи, які виїжджають з тимчасово окупованих територій України – не підпадають під самоізоляцію і їм не потрібно встановлювати додаток «Дій вдома».

«Проте, в той же час, звертаємо увагу, що за рішенням Командувача ООС встановлені додаткові обмеження щодо порядку пропуску осіб та транспортних засобів через лінію розмежування», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на період дії карантину, в Донецькій та Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування в контрольних пунктах в’їзду-виїзду іноземцями та особами без громадянства без наявного полісу страхування, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

«Варто також врахувати, що громадяни України (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома», або обсервації», – наголосили у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо:

  • Уряд України з 1 серпня скасовав обов’язкову двотижневу самоізоляцію для громадян, які в’їжджають на підконтрольну уряду України територію з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Відповідно з постановю КМУ, особам, які перетинають КПВВ на лінії розмежування та адмінкордоні з півостровом, не потрібно встановлювати мобільно додаток «Дій вдома».
  • Правозахисниця пояснила, чому українська влада спростила порядок перетину лінії розмежування на Донбасі та адмінкордону з Кримом, відмінивши з 1 серпня обов’язкову самоізоляцію для громадян, які перетинають КПВВ.