У «ЛНР» готують майданчики для розміщення нових пропускних пунктів

Новини

У «ЛНР» окупанти розчищають майданчики для розміщення контрольно-пропускних пунктів у районі Щастя і Золотого.

«За сприяння підрозділів народної міліції ЛНР, представників СЦКК, МНС ЛНР і міжнародних спостерігачів ОБСЄ співробітниками багатопрофільної компанії «Спецпромсервіс» і будівельної організації «Будівельник-ЛТД» проводилися роботи з розчищення лісонасаджень та планування будівельних майданчиків пунктів пропуску «Луганськ-Щастя» і  «Первомайськ -Золоте», – запевняють в «ЛНР», пишуть окупаційні і російські ЗМІ.

Про це раніше також повідомив керівник «представництва ЛНР» в Спільній центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) Михайло Філіпоненко.

Зараз там функціонує єдиний пішохідний пункт пропуску через лінію розмежування в районі Станиці Луганській.

Як повідомлялося, перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський поінформував, що рамках засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі досягнута домовленість про відкриття двох додаткових КПВВ в Щасті і Золотому Луганської області. Планується їх облаштувати протягом чотирьох місяців.

Нагадаємо:

  • У травні 20202 року віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що Україна вважає за необхідне збільшити кількість КПВВ на Донбасі, щоб спростити місцевим жителям можливість перетинати лінію розмежування, особливо в Луганській області. За його словами, це питання постійно піднімається на переговорах ТКГ в Мінську і багато в чому залежить від представників окупованих територій.
  • У так званій «ЛНР» закінчуються роботи по обладнанню ще двох автомобільних КПВВ на лінії розмежування в Луганській області, де зараз працює лише пішохідний КПВВ «Станиця Луганська». У свою чергу, в «ДНР» закінчують реконструкцію КПВВ «Олександрівка» і «Горлівка» в Донецькій області, де поки час від часу відкривається пропуск лише на КПВВ «Оленівка».