Російська співачка Глюкоза визнала, що Крим український, але її все одно не пустили прикордонники

Новини

Російська співачка Глюкоза (Наталія Іонова) прилетіла з Мінська в аеропорт Бориспіль, де Держприкордонслужба вручила їй повідомлення про заборону на в’їзд в Україну терміном на три роки за незаконне відвідування тимчасово окупованого Криму. Співачка заявила, що Крим український, але це не допомогло.

Відео опублікував прес-центр Державної прикордонної служби.

Відзначається, що співачка приїхала до Києва з приватним візитом, але потім з’ясувалося, що приїжджала на окупований півострів в 2014 році на фестиваль, прибувши на літаку з Москви «на запрошення організаторів».

Глюкоза сказала прикордонникам, що вона «не політик», «ніяк не ставиться» до окупації Криму і для неї «набагато важливіше мати можливість відвідувати Україну». «Не пам’ятає», щоб Україна «оголошувала якісь обмеження» на відвідування півострова.

Прокуратура АРК і Головне управління СБУ в АРК створюють реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окуповану територію Криму в порушення встановленого Порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб оперативно реагувати на спроби порушників потрапити в Україну.

Нагадаємо:

  • У січні 2020 року начальник управління прокуратури АРК Євген Комаровський повідомив в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань, що прокуратура АРК планує створити Реєстр порушників українського кордону – іноземців, які незаконно відвідували окуповану територію АР Крим та Севастополя. Реєстр буде інтегрований з базами даних Державної прикордонної служби України для оперативного виявлення порушників.
  • Центр журналістських розслідувань встановив, що п’ятеро померлих російських акторів та співаків, які підтримали окупацію Криму та незаконно відвідували півострів, за що їм був заборонений в’їзд до України, до цього часу включені до Переліку осіб, що загрожують національній безпеці України. Цей список складає Мінкультури та публікується на його сайті.