В зоні ООС двоє бійців підірвались на міні: один загинув, другий поранений – Міноборони

Новини

На Донбасі 13 серпня в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) внаслідок підриву на міні загинув український військовослужбовець, ще один боєць отримав поранення.

Про це повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник на брифінгу в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«13 серпня внаслідок відхилення від маршруту підірвалися на невідомому вибуховому пристрої два військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. Один з них, на превеликий жаль, загинув, інший отримав поранення», – сказав Мотузяник.

Він додав, що пораненого військовослужбовця було оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога.

На місці події зараз працюють робочі групи військової прокуратури та військової служби правопорядку у Збройних Сил України. Усі обставини цієї наразі трагедії з’ясовуються.

Нагадаємо:

  • 21 травня 2020 року в Луганській області внаслідок підриву на міні загинув комбат батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1», полковник поліції Сергій Губанов, ще троє поліцейських отримали осколкові поранення.
  • З 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • 12 серпня на Донбасі в районі проведення ООС російські окупанти продовжили порушувати режим всеосяжного припинення вогню, застосовуючи стрілецьку зброю та станкові гранатомети.