Абітурієнтам з Донбасу та Криму продовжили термін для вступу у вузи на бюджет до 23 жовтня – Міносвіти

Новини
Фото: investigator.org.ua

Цьогоріч для абітурієнтів з тимчасово окупованих Донбасу та Криму, які вступають на бюджетну форму навчання до вищих учбових закладів на підконтрольний території України, продовжили термін вступу до 23 жовтня.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко в ефірі телеканалу «ДОМ».

«У цьому році для дітей з тимчасово окупованих територій прийом на бюджетну форму навчання продовжений до 23 жовтня. Вони можуть в спокійному режимі готуватися, приїжджати в Україну і вступати в наші вузи до 23 жовтня 2020 року», – сказав Вітренко.

За його словами, абітурієнти з окупованих територій мають лише дати сигнал міністерству про бажання вчитися в українських вишах.

«Найголовніша особливість для цих дітей – це те, що вони повинні нам дати хоча б якийсь сигнал, що вони хочуть вчитися в Україні. Засобами офіційної пошти, електронної, засобами неофіційними – через Viber, Telegram, Facebook. Тобто вони можуть використати будь-який електронний ресурс для того, щоб подати нам знак, що вони хочуть тут вчитися. У відповідь вони отримають офіційне запрошення і детальну інструкцію, що їм робити», – додав заступник міністра.

Нагадаємо:

  • Верховна Рада прийняла запропонований президентом Володимиром Зеленським проект закону, який дозволяє дітям з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму вступати до вузів України без здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).
  • Міносвіти спільно з Мінреінтеграціі запустили кампанію щодо залучення абітурієнтів з тимчасово окупованих територій до українських вишів. Кампанія отримала назву «Тебе тут чекають», вона розповідає абітурієнтам з Криму й ОРДЛО про спрощені умови вступу до училищ, коледжів та вишів на підконтрольній Україні території.