РФ нахабно продавлює політичну субьективізацію ОРДЛО – член делегації в ТКГ Гармаш

Новини
Фото: presalibera.net

РФ жорстко продавлює в рамках Тристоронньої контактної групи політичну суб’єктивізацію ОРДЛО.

Про це заявив член делегації в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

«Всі її дії, в тому числі і перемир’я, спрямовані тільки на це – узаконити в тілі України ракову пухлину «русского мира». Вчора на ТКГ це було особливо помітно. Вони вже відкрито говорять про «делегації ОРДЛО», хоча ОРДЛО не є членами ТКГ і відповідно не можуть мати в ній ніякої делегації», – пише Гармаш.

Журналіст за результатами двох днів переговорів зазначає, що РФ принципово займає позицію спостерігача, а не учасника процесу, хоча саме РФ контролює маріонеткові «делегації ОРДЛО» і веде себе відкрито нахабно, перевертаючи Мінський процес з ніг на голову.

Гармаш зазначає, що це його особиста позиція як громадянина України і жителя Донбасу, він говорить, що не схильний робити поспішних висновків, але закликає міжнародну сторону не закривати очі на жахливу поведінку Росії і закликати її до відповідальності.

«Звертаюся до ОБСЄ і західних партнерів. Якщо ви дійсно хочете мирного діалогу, а не створення грунту для реального громадянського конфлікту, не закривайте очі на те, що Мінський процес перетворено на фарс. Якщо ТКГ – це Росія Україна і ОБСЄ, то діалог повинен вестися між членами ТКГ, а не аватарами РФ з Донецька і Луганська, які нічого не вирішують, а тому і не відповідають за свої дії.

Головний редактор інформаційного агентства «Острів» Сергій Гармаш Фото: investigator.org.ua

Після цього поста мене можуть звинуватити у зриві стратегічних планів, може навіть назвуть його перешкодою до чергового обміну. Але звільнити 10-100 людей і віддати в рабство 40 мільйонів – це не той результат, який виправдовує угоду з дияволом.

Угоди з дияволом завжди закінчуються погано. Він дасть тобі все, що ти хочеш, але потім забере у мільйон разів більше.

Розмінування, нові КПВВ, мир – це все чудово. Але це не абстрактні поняття – це частини того цілого, яке називається «війна». Вона йде. Вона – реальність. І війна ведеться не заради миру. Війна ведеться за цінності. Тому, проміняти ці цінності на мир, – значить зробити всі жертви війни, в тому числі і людські, безглуздими. А це означає, що мир все одно не буде довгим, що війна знову спалахне, з іще більшою силою, поки не буде відновлена ​​справедливість…

Ще раз: або нормальний діалог, або в жопу таку «дипломатію»! Називати чорне білим я не буду! Але і виходити з процесу добровільно не стану, не чекайте!», – пише Гармаш.

Нагадаємо:

  • У серпні 2016 року Леонід Кравчук заявив, що Мінські угоди – це шлях в нікуди, вони відіграли свою роль і потрібно ініціювати двосторонні переговори з Росією з питання мирного врегулювання на Донбасі. Він зазначив, що Мінські угоди не можуть вирішити питання територіальної цілісності України, повернення Донбасу і Криму.
  • 2 жовтня 2018 року другий президент України та представник України у ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма завершив свою роботу на цій посаді. Його змінив Євген Марчук.
  • 3 червня 2019 року Кучма прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського очолити українську делегацію у ТКГ в Мінську.