Шість країн, включно з Україною, приєдналися до продовження кримських санкцій ЄС проти РФ

Новини

Шість європейських країн, включно з Україною, приєдналися до рішення Ради Євросоюзу, яким ще на рік були продовжені санкції, введені проти Росії у відповідь на незаконну окупацію Криму і Севастополя.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

Як зазначається, 18 червня Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти РФ за незаконну окупацію Криму і Севастополя до 23 червня 2021 року.

«Країни-кандидати (на вступ до ЄС – ред.) Чорногорія та Албанія, також країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія і Норвегія, що входять до Європейського економічного простору, а також Україна і Грузія приєднуються до рішення Ради. Вони будуть забезпечувати відповідність своєї національної політики цьому Рішенню Ради. Європейський Союз бере до уваги це зобов’язання і вітає його», – йдеться в заяві.

Як повідомлялось, обмежувальні заходи, що застосовуються в даний час, включають заборони, націлені на імпорт товарів, що походять з Криму або Севастополя, в ЄС, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму або Севастополі. Крім того, під обмеження ЄС також підпадає експорт деяких товарів і технологій для кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки, дослідження і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів.

Нагадаємо:

  • Санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 18 червня 2020 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2021 року кримські санкції.