Кабмін хоче продовжити карантин в Україні до 1 листопада

Новини
Володимир Зеленський (у центрі) проводить селекторну нараду Фото: president.gov.ua

Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19 в Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє Офіс президента.

«В Україні за минулу добу зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19, у зв’язку з чим Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

З огляду на негативну динаміку захворюваності, Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів, зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів.

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», – сказав президент.

Нагадаємо:

  • Кабмін України постановою №641 від 22 липня продовжив на всій території країни дію адаптивного карантину до 31 серпня. Згідно з документом, у залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • В Україні станом на 25 серпня зафіксовано 108 415 випадків коронавірусної хвороби, від якої померли 2318 людей. За добу виявлено 1658 нових випадків COVID-19, одужало 346 пацієнтів.