Адаптивний карантин в Україні подовжений до 31 жовтня

Новини
Фото: УНІАН

Кабінет міністрів 26 серпня через зростання кількості випадків коронавірусної хвороби подовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня. Передбачається посилення низки обмежувальних заходів у регіонах.

Про це повідомляє міністерство охорони здоров’я України.

«Карантин в Україні подовжується до 31 жовтня 2020 року. Також посилюються обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов’язано з різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби. Нам необхідно зрозуміти, що всі ми опинилися в новій реальності, і вона диктує нові правила та необхідність суворо дотримуватися заходів безпеки», – заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Зокрема, за його словами, в регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).

Степанов також зазначив, що документ дає органам місцевого самоврядування право на доступ до даних електронного сервісу «Дій вдома» – для поточного контролю осіб, що підлягають самоізоляції або обсервації, та осіб, які порушили правила карантину.

Нагадаємо:

  • Кабмін України постановою №641 від 22 липня продовжив на всій території країни дію адаптивного карантину до 31 серпня. Згідно з документом, у залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • В Україні станом на 26 серпня зафіксовано 110 085 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби, з них 2354 летальні. За добу виявлено 1670 нових випадків COVID-19, одужало 584 пацієнти.