Після відкриття КПВВ на адмінкордоні з Кримом громадяни, які їдуть на материк, мають проходити самоізоляцію

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: genichesk.ipc.org.ua

За рішення Кабінету міністрів, після відновлення з 29 серпня роботи КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом громадяни, які слідують з півострова на материкову Україну, мають встановити мобільний додаток «Дій вдома» та пройти самоізоляцію.

Про це повідомляє міністерство з питань тимчасово окупованих територій України.

«З 00:00 29 серпня 2020 року відновлюється робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим і м. Севастополя та виїзду з неї. З цього часу КПВВ працюватимуть у звичному режимі. Кабінет Міністрів України на засіданні 26 серпня 2020 зупинив дію розпорядження №979-р від 08 серпня 2020 року, яке було обмежено роботу КПВВ на адмінмежі з АР Крим», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, всі категорії громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій (ТОТ) мають пройти самоізоляцію, дострокове припинення якої можливе у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після виїзду з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей та Криму.

«Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації», – наголосили у міністерстві.

Водночас самоізоляцію не повинні проходити діти до 12 років та працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів України з 29 серпня скасовує обмеження на перетин КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, які були введені з 9 серпня.

Нагадаємо:

  • 8 серпня Кабмін України прийняв рішення з 9 до 30 серпня тимчасово обмежити роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адмінкордоні з тимчасово окупованих Кримом в зв’язку з ростом числа випадків діагностування інфікування COVID-19 на півострові.
  • У ніч на 9 серпня на українських КПВВ з боку окупованого Криму утворилася черга в кілька сотень людей на виїзд з півострова. Люди поспішали виїхати з Криму до початку дії рішення Кабміну про тимчасове закриття КПВВ.
  • Правозахисники звернулись з відкритою заявою до президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в якій вказали на необґрунтованність рішення про закриття до 30 серпня роботи КПВВ на адмінмежі з Кримом.