Кримчани зможуть забрати свої готові біометричні документи після карантину – міграційна служба

Новини
Фото: УНИАН

Громадяни України, які мешкають в окупованому Криму та раніше оформили біометричні документи на підконтрольній території України, але не мали можливості забрати їх через карантин, зможуть це зробити після завершення або послаблення карантинних заходів.

Про це повідомляє Управління Державної міграційної служби у Херсонській області.

Як зазначили у відомстві, з початку запровадження на території України карантину, на телефонну «гарячу» лінію обласного управління ДМС почастішало надходження звернень громадян, зокрема мешканців АР Крим, стосовно терміну зберігання виготовлених біометричних документів у територіальних підрозділах Міграційної служби області.

«Отже, звертаємо увагу, що готовий документ зберігається у територіальному підрозділі протягом року від дня його оформлення», – йдеться у повідомленні.

Крім того, додали в управлінні ДМС, відповідно до прикінцевих положень закону України №530-IX від 17.03.2020 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

«Відтак, виготовлені документи знищуватись не будуть. Отримати свій документ Ви зможете після припинення карантину або зняття/послаблення карантинних заходів», – наголосили в Управлінні ДМС у Херсонській області.

Нагадаємо:

  • Станом на лютий 2020 року понад 950 тисяч громадян України з реєстрацією в окремих районах Донецької та Луганської областей отримали біометричні паспорти для виїзду за кордон. Також їх отримали понад 150 тисяч українців з реєстрацією в окупованих Криму і Севастополі.
  • Державна міграційна служба України відзначає, що в період дії карантину не буде застосовувати штрафні санкції за несвоєчасне звернення громадян в підрозділи ДМС для оформлення ID-карти або вклеювання фото в паспорт.