Медведчука в окупований Крим супроводжували троє українських поліцейських-охоронців – Слідство.Інфо

Новини
Фото: slidstvo.info

Голову політради партіє «Опозиційна платформа – За життя» нардепа та кума президента РФ Віктора Медведчука у поїздці до окупованого Криму на початку серпня супроводжували троє діючих співробітників поліції охорони.

Про це повідомляє видання «Слідство.Інфо».

Журналісти отримали інформацію від кількох джерел у СБУ та Держприкордонслужбі України про те, що Медведчука охороняють співробітники київського Управління поліції охорони з фізичної безпеки. Зокрема, це офіцери Сергій Засенко, Владислав Галішин та Григорій Чалий. Також журналісти змогли ознайомитися з документами, які це підтверджують. Раніше те, що Медведчука супроводжували до Криму троє поліцейських, писав блогер Сергій Іванов.

За інформацією видання, Медведчук в’їхав до окупованого Криму на автомобілі Mercedes Vito 2 серпня о 14:30 через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак». Разом із кумом російського президента у автомобілі перебували співробітники поліції Григорій Чалий і Владислав Галішин. Інший поліцейський, Сергій Засенко, прибув до окупованого Криму трохи раніше. Він пройшов пішки через КПВВ «Каланчак» 30 липня о 16:34. Офіційно ці троє поліцейських за кілька днів до поїздки нібито пішли у відпустку.

Поліцейські Владислав Галішин і Григорій Чалий також працюють помічниками нардепа Медведчука на громадських засадах. Цю інформацію вказано на офіційному сайті Верховної Ради.

Впродовж усього серпня журналісти намагалися зв’язатися з поліцейськими, але їхні телефони були поза зоною досяжності. Сергій Засенко відповів на телефонний дзвінок вже у вересні, коли Медведчук повернувся до Києва. «Я не буду на ваші провокативні питання відповідати, ви щось плутаєте», – сказав поліцейський.

Зараз правоохоронці перевіряють версію, що керівництво вищезгаданих поліцейських підробило їхні рапорти про відпустки заднім числом, коли інформація про поїздку Медведчука до Криму набула розголосу.

Керівництво партії ОПЗЖ проігнорувало запит від «Слідства.Інфо» щодо поїздки Медведчука до Криму разом із поліцейськими. Прессекретар політика Олег Бабанін також уникнув відповіді на питання щодо того, чому поліцейські супроводжували депутата до окупованого півострова.

Департамент поліції охорони у відповідь на інформаційний запит повідомив, що зараз проводиться службове розслідування щодо ймовірної поїздки поліцейських Засенка, Галішина й Чалого разом із Медведчуком до окупованого Криму. Водночас там уточнили, що наразі співробітники Нацполіції можуть вільно їздити на окуповані території, оскільки ніяких заборон чи обмежень не існує.

«Слідству.Інфо» не вдалося отримати інформації про те, на якій підставі співробітники поліції охороняють Медведчука: це платна послуга чи охорону йому надала держава. В департаменті комунікацій МВС журналістам повідомили, що існує поширена практика, коли політики й бізнесмени оплачують послуги охорони. Але як було у випадку Медведчука – невідомо, оскільки ця інформація є конфіденційною.

Як повідомлялось, сім’я кума президента РФ, українського нардепа Віктора Медведчука володіє в Криму бізнесом, який з’явився там вже після російської оккупації, та нерухомістю.

Нагадаємо:

  • 3 серпня 2020 року голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», нардеп Віктор Медведчук поїхав до окупованого Криму відпочивати. Про це українськи ЗМІ повідомив прессекретар політика Олег Бабанін.
  • 4 серпня до Криму, за інформацією ЗМІ, прибув літак з авіапарку президента РФ Володимира Путіна.
  • 27 серпня президент РФ Володимир Путін приїхав до окупованого Криму, де відкрив рух по одній з ділянок автотраси «Таврида», введення в експлуатацію 250 кілометрів якої від Керчі до Севастополя планували до кінця 2020 року.