Ткаченко хоче створити «культурний спецназ» для захисту культурної спадщини в Україні

Новини
Міністр культури та інформаційної політики Олександ Ткаченко Фото: pravda.com.ua

У міністерстві культури і інформаційної політики України працюють над створенням «культурного спецназу» який буде захищати культурну спадщину країни.

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю виданню Українська правда.

«Наразі ми працюємо над тим, щоб нарешті в Україні запрацював «культурний спецназ», який буде захищати культурну спадщину. Як в Італії культурні карабінери – спеціально навчені спеціалісти подвійного підпорядкування МВС та МКІПу», – сказав Ткаченко.

Він також вказав на необхідність залучення державно-приватного партнерства для збереження культурної спадщини України.

«Спадщина дуже важлива, тому велика реконструкція – це не просто реставрація, це розвиток державно-приватного партнерства, це гроші та інвестиції для, наприклад, замків, які можуть провести цю реставрацію, наповнити свої зали експозиціями, новими гідами і стати туристичними атракціями для людей, тобто запрацювати з іншою капіталізацією», – зазначив міністр.

За його словами, це дасть можливість відремонтувати багато інших інституцій і «оновити зміст того, що вони роблять».

Нагадаємо:

  • 4 червня  2020 року Верховна Рада підтримала призначення Ольги Стефанишиної віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України замість Вадима Пристайка та Александра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики України.