Прощання із загиблими в катастрофі Ан-26 відбудеться після ідентифікації тіл

Новини
Фото: facebook.com/olexiykucher.kh

У вівторок, 29 вересня, у Харкові відбудеться церемонія прощання із загиблим курсантом Віталієм Вільховим, який помер у лікарні, прощання з іншими жертвами авіакатастрофи Ан-26 відбудеться вже після ідентифікації тіл.

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

«Завтра ми прощаємось лише з нашим хлопцем, який вижив, але потім, на жаль, помер – це Віталій Вільховий. З усіма іншими будемо прощатись лише після того, і ви розумієте, що це буде і правдиво, і правомірно, після того, як всі тіла будуть ідентифіковані», – сказав Кучер.

Розшифровка бортових самописців Ан-26, що впав під Чугуєвом ввечері 25 вересня, проводиться в Харкові.

«На сьогоднішній день повідомлено, що самописці знаходяться в задовільному стані, що з ними почали працювати слідчі органи. І найближчим часом вони в межах експертиз все ж таки дослідять інформацію, яка там міститься. Я думаю, після того, як слідчий дозволить озвучити інформацію, яка є таємницею досудового розслідування, ми зможемо вже дискутувати, обговорювати та аналізувати причини авіакатастрофи», – додав Кучер.

  • 25 вересня близько 20:50 під час здійснення планових навчальних польотів на автошляху Київ-Харків-Довжанський впав та загорівся військовий літак АН-26, який здійснював посадку на аеродром військової частини в м. Чугуєві Харківської області. На борту літака перебувало 20 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба та 7 членів екіпажу. На місці загинули 25 людей, ще один помер від отриманих опіків у лікарні. Вижив травмований 2-річний курсант.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня в Україні день жалоби у зв’язку з катастрофою військового літака АН-26 у Харківській області, внаслідок якої загинули 26 людей і один постраждав. На борту літака, який здійснював тренувальні польоти, перебували сім членів екіпажу та курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.
  • Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування у зв’язку з падінням літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).
  • З метою встановлення причин та обставин катастрофи створено спільну комісію з числа спеціалістів Мінюсту України, а саме спеціалістів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, Харківського НДІ судових експертиз імені М.С. Бокаріуса, Державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух», Державного підприємства «Антонов», Головної інспекції Міноборони України, слідчих Державного бюро розслідувань та прокурорів Офісу Генерального прокурора.