МОН шукає заміну в. о. ректора ТНУ ім. Вернадського Володимиру Казаріну

Новини
Ректор ТНУ ім. В.І. Вернадського Володимир Казарін Фото: investigator.org.ua

Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського. Наразі в. о. ректора ТНУ є професор Володимир Казарін.

Про це повідомляє сайт МОН.

Міністерство освіти і науки України шукає кандидатури для заміщення посад ректорів Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, Одеського національного університету імені І. І. Мечникова та Білоцерківського національного аграрного університету.

Громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників від років, можуть подати заяву на заміщення посади ректора протягом двох місяців з дня опублікування оголошення на сайті МОН.

Таврійський національний університет ім. В.І.Вернадського був створений постановою Кримського Крайового Уряду № 23 від 3 вересня 1918 року. Після окупації Криму Росією ТНУ був захоплений окупантами та реорганізований у так званий “Кримський федеральний університет (КФУ) імені В.І.Вернадського”. 

Професор Володимир Казарін був проректором ТНУ з 2005 року, а з 2011 року – завідувачем кафедри російської і зарубіжної літератури. Після окупації Криму працював у створеному окупантами КФУ. Восени 2015 року виїхав на підконтрольну уряду України територію й в умовах обмеженого часу та фінансування домігся відновлення діяльності ТНУ ім. В.І.Вернадського в Києві. Тоді ж був призначений ректором відновленого ТНУ ім. В.І.Вернадського.

НАЗК внесло в. о. ректора ТНУ ім. В. І. Вернадського Володимира Казаріна до Реєстру корупціонерів через невиконання законних вимог НАЗК.

«В. о. ректора Володимир Казарін систематично відмовляв у наданні документів, які НАЗК запитувало в межах перевірки інформації про можливе порушення посадовими особами університету вимог законодавства з питань захисту викривачів. Ці відмови є порушенням антикорупційного законодавства.

За невиконання законних вимог НАЗК стосовно Володимира Казаріна складено та направлено до Печерського районного суду міста Києва протокол про адміністративне правопорушення. Суд визнав його винним у порушенні, і у зв’язку з цим відомості про нього було внесено до Реєстру корупціонерів.

Окрім того, НАЗК внесло припис т.в.о Міністра освіти й науки України Сергію Шкарлету через невиконання Володимиром Казаріним законних вимог НАЗК. За результатами розгляду припису Міністерство освіти та науки притягнуло Володимира Казаріна до дисциплінарної відповідальності», – повідомляє сайт НАЗК.

Нагадаємо: 

  • ТНУ ім. В.І.Вернадського в Києві у 2019 році випустив більше тисячі дипломованих фахівців та прийняв  майже 1300 абітурієнтів. 
  • У 2018 році ТНУ ім. В.І.Вернадського в Києві отримав понад три тисячі заяв на вступ до університету, що в 2,5 рази більше, ніж в ході вступної кампанії в 2017 році.
  • У 2017 році перевірка Державної фіскальної служби та аудит міністерства освіти України не виявили порушень у ТНУ ім.В.Вернадського  в Києві, повідомив ректор ТНУ Володимир Казарін.