До Чорного моря зайшов британський есмінець HMS Dragon, за ним слідкують кораблі Чорноморського флоту РФ

Новини
Есмінець Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon (D 35) Фото: en.wikipedia.org

До Чорного моря в ніч на 5 жовтня зайшов ракетний есмінець Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon (D 35) класу Daring, за ним ведуть спостереження кораблі Чорноморського флоту РФ.

Про захід британського корабля в акваторію Чорного моря повідомили спостерігачі за рухом кораблів у Стамбульскій протоці Босфору.

«Корабель HMS Dragon Королівського флоту класу Darling з керованим ракетним комплексом типу 45 HMS Dragon D 35 пройшов через Стамбульський канал на північ в напрямку Чорного моря», – йдеться в повідомленні.

Керівник Моніторингової групи «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», «Майдану закордонних справ» (Київ), головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко зазначив, що постійне чергування кораблів НАТО у Чорному морі є дієвим засобом стримування нового морського етапу війни Росії проти України.

«Схоже, що цього літа та цієї осені наші друзі почули, зрозуміли та впевнилися, що постійне патрулювання ракетних кораблів країн НАТО в Чорному морі – дуже дієвий засіб стримування нового морського етапу війни … Респект! Зустрічаємо ракетний есмінець Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon (D 35)», – написав Клименко у Facebook.

Есмінець HMS Dragon увійшов до складу ВМС Великобританії на початку 2012 року. На кожній стороні його корпусу в районі полубаку (носу) зображений валлійський дракон І-Драйг Гох – національний символ Уельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, який був прикрашений таким чином.

Водотоннажність есмінця – до 8500 тонн, довжина – 152,4 м, ширина – 21,4 м, осадка – 7,4 м. Корабель озброєний 114-мм артилерійською установкою Mark 8, двома спареними пусковими установками протикорабельних ракет Harpoon («Гарпун»), зенітною артилерією, зенітними керованими ракетами та системою протичовнової захисту.

Як повідомляє агентство Інтерфакс-АВН з посиланням на Національний центр управління обороною Російської Федерації, сили Чорноморського флоту Росії приступили до спостереження за діями британського ескадреного міноносця HMS Dragon, який зайшов в акваторію Чорного моря.

«Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями ескадреного міноносця Dragon ВМС Великобританії, який зайшов 4 жовтня 2020 року в акваторію Чорного моря», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: