До порту Одеси завітав британський ракетний есмінець HMS Dragon

Новини
Есмінець Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon (D 35), Одеса, 07.10.2020 Фото: Facebook ВМС ЗС України

До Одеського морського порту 7 жовтня в рамках дружнього візиту прибув есмінець протиповітряної оборони Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії HMS Dragon (D 35).

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

«До плану візиту увійде проведення протокольної зустрічі між делегаціями Військово-Морських Сил двох країн, спільні корабельні тренування на бору британського есмінця, а також проведення спільного тренування в морі типу PASSEX», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє одеське видання «Думская», HMS Dragon ошвартувався біля 16-го причалу морського вокзалу.

У відкритому морі британський есмінець зустрічав катер ВМСУ «Старобільськ».

HMS Dragon зайшов до Одеси після тритижневого патрулювання у складі багатонаціональної ескадри, яка діє біля узбережжя Сирії. Завдання він виконував разом з десантним кораблем Королівських ВМС Великої Британії HMS Albion L14.

Візит британського корабля в Одесу, який вперше перебуває в чорноморському регіоні, триватиме до 12 жовтня.

Есмінець HMS Dragon увійшов до складу ВМС Великобританії на початку 2012 року. На кожній стороні його корпусу в районі полубаку (носу) зображений валлійський дракон Y Ddraig Goch (І-Драйг Гох) – національний символ Уельсу. Це єдиний корабель королівського флоту, який був прикрашений таким чином.

Водотоннажність есмінця – до 8500 тонн, довжина – 152,4 м, ширина – 21,4 м, осадка – 7,4 м. Максимальна швидкість понад 30 вузлів, екіпаж від 190 до 235 осіб. Корабель озброєний 114-мм артилерійською установкою Mark 8, двома спареними пусковими установками протикорабельних ракет Harpoon («Гарпун»), зенітною артилерією, зенітними керованими ракетами та системою протичовнової захисту. Може нести на борту один-два гвинтокрила Lynx, або один гвинтокрил Merlin.

Нагадаємо:

  • В ніч на 5 жовтня до Чорного моря зайшов ракетний есмінець Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon (D 35) класу Daring, за ним ведуть спостереження кораблі Чорноморського флоту РФ.