Балух почав говорити, але після нападу нічого не пам’ятає – Ірина Геращенко

Новини
Володимир Балух Фото: Facebook Олександр Вакуленко

Колишній в’язень Кремля, кримчанин Володимир Балух, на якого 8 вересня був скоєний напад у київському Гідропарку, вже почав говорити, однак після важкої травми нічого не пам’ятає.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко (фракція «Європейська солідарність») на своїй сторінці у Facebook.

«Трохи позитиву від лікуючих лікарів В. Балуха: «Пацієнт в свідомості, без ШВЛ (штучної вентиляції легенів – ред.). Почав говорити, але ще дезорієнтований, нічого не пам’ятає. Потрібен час, це наслідки важкої травми. Якщо буде подальший прогрес, Володю переведуть, нарешті, з реанімації», – написала Геращенко.

Як повідомлялось, Володимир Балух, вже при свідомості.

Нагадаємо:

  • В ніч на 8 вересня колишнього політв’язня Кремля, кримчанина Володимира Балуха сильно побили, його знайщли без свідомості вже вдень. Активіста доставили у київську лікарню швидкої допомоги, у нього важка черепно-мозкова травма. Лікарі провели Балуху операцію і зараз він знаходиться в реанімації.
  • У Офісі президента «вкрай стурбовані» інформацією про напад на Балуха та зажадали від Нацполіції швидко розслідувати злочин, перевіривши всі можливі версії нападу, зокрема, і політичну. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за статтею «розбій».
  • 18 вересня Нацполіція України затримала підозрюваного в нанесенні тілесних ушкоджень Балуху, 32-річного мешканця Київщини, безробітного. Він повністю визнав свою вину. За його словами конфлікт із потерпілим відбувся на побутовому підґрунті. 19 вересня Дніпровський райсуд Києва заарештував його на 2 місяці. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.1 ст.121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).