«ДНР» відмовляється пропускати громадян на КПВВ «Мар’їнка»

Новини

Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» з червня працює в односторонньому порядку. Бойовики «ДНР» відмовляються відкривати свій контрольно-пропускний пункт «Олександрівка». КПВВ «Мар’їнка» працює в штатному режимі – з 7:00 до 18:30.

Як повідомили Держприкордонслужбі України, до карантину в день пропускали до 10 тисяч осіб.

«Зараз люди, транспортні засоби з непідконтрольною сторони не приходять. Бувають дні, що взагалі – жодного перетинає», – повідомив інспектор прикордонної служби Юрій.

«Прикордонна служба здійснює пропуск, люди під’їжджають, ми їх реєструємо, вони направляються на окуповану території, їх там блокують, і вони повертаються назад. Були випадки пропуску соціально-гуманітарного характеру. Останнім часом були передачі тіл померлих в «сірій зоні», тому що незаконні збройні формування не пропускають навіть супроводжують труну до себе», – розповів начальник відділення інспекторів прикордонної служби Віктор Бойко.

За рішенням Командуючого об’єднаних сил Володимира Кравченка 5 жовтня о 9:00 відновив роботу контрольній пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська», яка була припинена 1 жовтня у зв’язку із масштабними пожежами у Луганській області та небезпекою детонації боєприпасів біля лінії розмежування.

Нагадаємо:

  • З 1 жовтня КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування в Луганській області тимчасово зачинений у зв’язку з пожежею: біля контрольного пункту перебуває розрахунок ДСНС, а в КПВВ прикордонний наряд Держприкордонслужби з прикриття. Тривають роботи з ліквідації наслідків пожежі.
  • З 25 вересня окупанти в так званій «ЛНР» обмежили для жителів непідконтрольної Україні території в’їзд і виїзд через КПВВ «Станиця Луганська». Перетинати лінію розмежування громадянам з реєстрацією в «ЛНР» можна лише раз на місяць.
  • У так званій «ЛНР» будуть відправляти на обов’язкову 14-денну обсервацію всіх громадян, які прибули з підконтрольній території України через єдиний працюючий на лінії розмежування в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська». У той же час ця вимога не застосовується до осіб, які прибули з Росії і так званої «ДНР».