Військова розвідка має докази використання РФ на території України майже всіх типів БПЛА – ГУР Міноборони

Новини

Військова розвідка України має докази використання Росією на території України майже всіх типів безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які є на озброєнні у Збройних сил РФ.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Безпілотну авіацію окупанти використовують із перших днів російсько-української війни. З формуванням 1-го і 2-го армійських корпусів окупанти створили окремі роти БПЛА в цих корпусах, а потім окремі групи БПЛА у бригадах і полках, заявив представник ГУР Міноборони України Вадим Скибицький.

Також він розповів про різке зниження якості російських безпілотників після впровадження міжнародних економічних санкцій проти РФ.

Представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький

За його словами, на БПЛА бойовиків, які українські військовослужбовці збивали у 2014 році, було багато елементів німецького, французького, японського та південнокорейського виробництва.

«Після того, як іноземні комплектуючі закінчилися, російські виробники намагаються встановлювати на літальні апарати власного виробництва комплектуючі, але їх якість набагато нижча за ту, яку мають деталі іноземного виробництва. Тому процес подальшого розвитку російської безпілотної авіації уповільнився», – зазначили в ГУР Міноборони.

Стратегічні командно-штабні навчання Збройних сил РФ «Кавказ-2020», активна фаза яких відбудеться с кінця вересня, підвищують загрозу відновлення РФ широкомасштабних бойових дій проти України, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Основні завдання Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим – це контррозвідувальне забезпечення та документування злочинів, які вчиняються в окупованому Криму, Євген Нетужилов, начальник ГУ СБУ в АР Крим, заявив Центру журналістських розслідувань у програмі спецпроекту «2020: Кримський порядок денний влади».

Нагадаємо:

  • 6 листопада 2019 року заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив у штаб-квартирі ООН, що російська військова присутність у Криму збільшується і станом на осінь 2019 року становить 31,5 тис. військових, а також близько тисячі одиниць техніки, зокрема танків, броньованих машин, потужних бойових засобів артилерії, авіації та флоту.
  • Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявив в рамках засідання Військового комітету ЄС в Брюсселі, що Росія окупувала Крим, оскільки півострів їй потрібен як військовий плацдарм для встановлення панування не тільки в Чорному, а й в Середземному морі.
  • 9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.