У лікарні Санкт-Петербурга помер окупаційний «мер» Ялти Імгрунт, у якого був коронавірус

Новини
Іван Імгрунт Фото: facebook.com/adminyalta

У Росії, в лікарні Санкт-Петербурга 18 жовтня помер так званий «глава адміністрації» окупованої Ялти Іван Імгрунт, у якого був коронавірус. Посаду «мера» Ялти 59-річний росіянин Імгрунт зайняв в листопаді 2019 року.

Про смерть Імгрунта повідомили на сторінках в Facebook «адміністрація міста Ялта» , а також так званий «глава Криму» Сергій Аксенов.

«На 60 році життя передчасно пішов з життя голова адміністрації міста Ялта Іван Іванович Імгрунт», – йдеться в повідомленні «мерії».

Як повідомив агентству ТАСС в.о. «глави адміністрації» Ялти Артем Мальцев, Імгрунт помер в одній з лікарень Санкт-Петербурга, куди він був госпіталізований в кінці вересня з пневмонією.

Як пише з посиланням на два джерела в найближчому оточенні Імгрунта видання «Крыминформ», ялтинський «мер» помер від ускладнень хронічного захворювання, викликаних новою коронавірусною інфекцією.

«Іван Іванович (Імгрунт) дійсно помер від коронавірусу», – сказав співрозмовник видання.

За словами другого джерела, причиною смерті Імгрунта став тромбоз на тлі зараження коронавірусною інфекцією.

Смерть російського чиновника, який керував окупованою Ялтою, прокоментував глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Помер окупаційний «мер» Ялти Іван Імгрунт, один з безлічі російських манкуртів, надісланих Москвою колонізувати окупований РФ Крим. Передайте нашу пораду близьким вже мертвого окупанта: нехай поховають свого родича за межами Криму, там, звідки він приїхав. Нічого захаращувати наш Крим», – написав Чубаров в Facebook.

Іван Імгрунт з 2000 по 2017 рік був головою муніципального утворення Білоріченський район в Краснодарському краї РФ. З лютого по травень 2019 року був помічником «голови Ради міністрів Республіки Крим». З червня 2019 року був заступником, з 15 серпня 2019 року – першим заступником «глави адміністрації» Ялти. З 6 листопада 2019 року призначений на посаду «голови адміністрації» Ялти.

Нагадаємо:

  • 9 вересня 2020 року коронавірус був діагностований у кримської «віце-прем’єрки» Олени Романовської, яка курирує охорону здоров’я в «уряді Криму», її госпіталізували в 7-у міськлікарню Сімферополя. Однак в кінці вересня стан Романовської значно погіршився, її ввели в медикаментозну кому і спецрейсом відправили до Москви для подальшого лікування. Стан Романовської характеризується як важкий.
  • Кримська правозахиснак група зазначає, що в окупованому Криму «влада» навмисне приховує реальну кількість людей, які померли від COVID-19 на півострові. Це демонструє як РФ не дотримується своїх міжнародних зобов’язань щодо захисту цивільного населення від пандемії, не забезпечуючи на півострові необхідну діяльність медичних і санітарних установ.