На Донбасі окупанти проводять мобілізаційні збори з резервістами – ГУР

Новини

На окупованому Донбасі командування російських окупаційних військ під наглядом комісії Південного військового округу Збройних Сил РФ з 19 жовтня проводить у з’єднаннях і частинах 1-го та 2-го армійських корпусів комплексну підсумкову перевірку за 2020 навчальний рік, у рамках якої окупанти проводять мобілізаційні збори з резервістами.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«У рамках зазначеного заходу на полігонах на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях противник проводить залікові заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин, у т.ч. у нічний час. Крім того, командування окупаційних військ здійснює перевірку теоретичних знань командирів підрозділів та проводить мобілізаційні збори з резервістами», – йдеться у повідомленні.

Як вказали у військовій розвідці, контроль за проведенням заходів комплексної підсумкової перевірки здійснює комісія Південного військового округу Збройних Сил РФ.

Нагадаємо:

  • За даними ГУР, на окупованому Донбасі російські окупанти активізували заходи бойової підготовки із залученням максимальної кількості особового складу мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів і підрозділів протиповітряної оборони.
  • Військова розвідка України має докази використання Росією на території України майже всіх типів безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які є на озброєнні у Збройних сил РФ.